2024-03-10 79 瀏覽
經過灣仔船街見到間朱古力專賣店「Cucooland 」,大量貓頭鷹裝飾特別顯眼,此店主要做外賣主打可可的特色飲品。寒冷的天氣下好想飲一杯熱騰騰的可可,種類真是太多有點眼花撩亂...有可可茶、可可咖啡、薰衣草朱古力、黑朱古力、抹茶朱古力等等!奶和糖的配搭也可以自選,比較健康。而每款飲品都可揀鮮奶、燕麥奶、椰子奶同杏仁奶……是注重健康的人士的喜訊。 看著”A cocoa a day to keep stress away”此話, 我選了更令人放鬆的薰衣草朱古力加燕麥奶。熱可可上有隻可愛的貓頭鷹及乾薰衣草粒,用70%可可豆制作入口十分香濃醇厚,而且配上淡淡嘅薰衣草香味,壓力立即消除!唔係講笑飲完真是HAPPY ENDING