2015-07-30 847 瀏覽
趁住周年紀念日子,下午休息,我地就試下唔太就腳但口卑不俗既 Cafe Charm's,未到3點黎到,等唔到下午茶時間。於是叫左一份 set lunch 再加一個 waffle,2杯飲品。忌廉蕃茄湯(跟餐) - 有即打既新鮮蕃茄茸,濃濃既味道,少少酸,很開胃。香蒜海鮮意粉 - 意份硬度剛剛好,唔太淋,食落有濃濃既香蒜味,海鮮配料食得出有預先調味過,蝦亦爽口,如果可以多一隻就好喇!士多啤梨窩夫 - 兔女一直都想試呢度高評價既窩夫,上枱時,侍應好鬼馬咁講「請準備尖叫聲同掌聲!」,好識攪氣氛!我地當然亦以掌聲回應啦!窩夫焗得外脆內軟,食落仲有少許餘溫。士多啤梨雪糕𥚃面有士多啤梨肉,配上杏仁碎加埋士多啤梨醬,一啖有多個層次口感,好味!士多啤梨帶微酸,我地反而仲鍾意,可以中和整個窩夫既甜味!飲品叫左凍薄荷朱古力同埋熱榛子鮮奶咖啡。薄荷朱古力既薄荷味好夠,但又掩唔到朱古力味,兩者份量調較得好好。榛子鮮奶咖啡好有榛子味,但一D都唔會太甜,呢杯係兔女飲過最好飲既一杯榛子鮮奶咖啡!

2015-07-29
慶祝紀念