2021-10-12
嚟觀塘工廠區尋寶,會搵到好多隱世美食😊呢間西餐製作用心,環境舒服。放工同班同事朋友過嚟傾下計都真係幾正架💁♀️香煎北海道帶子拼蘋果木煙肉🥓 $168呢個前菜係我食過最有層次嘅菜式之一😁煙肉係攞過獎嘅蘋果木煙燻肉,油脂味香又唔柴皮。帶子有慢煮嘅感覺,口感好彈但係唔硬🥰兩樣都好juicy🥰另拌有牛油果醬、蕃茄他他同果皮果醬,又增加咗味道嘅層次感。龍蝦湯🦞$118/1 跟蒜蓉包🧄如果可以嘅話,個蒜蓉包我會比101分🤣外脆內軟又熱辣辣,蒜蓉味香,仲要切開一片片一口大小👍無得頂。龍蝦湯好香濃,質地都好夠creamy😊黑松露野菌蘑菇意大利飯🍄$158唔知點解份量好多但唔係好滯,可能因為菇味香。意大利飯硬身爽口,都好正宗👍焦糖布甸🍮$28蛋味同焦糖都香,口感密而軟。忌廉粟米🌽面層鋪滿焗咗嘅芝士🧀,下面都好creamy, 好襯粟米嘅清甜。炸蕃薯條🍟我個人嚟講鍾意蕃薯條多過薯條🍠甜甜地好正。熱/凍檸茶🍋清底好清但唔會好甜👍
香煎北海道帶子拼蘋果木煙肉🥓 $168
龍蝦湯🦞$118/1 跟蒜蓉包🧄
黑松露野菌蘑菇意大利飯🍄$158
焦糖布甸🍮$28
蛋味同焦糖都香,口感密而軟。
忌廉粟米🌽
炸蕃薯條🍟
我個人嚟講鍾意蕃薯條多過薯條🍠甜甜地好正。
熱/凍檸茶🍋
清底好清但唔會好甜👍