(非會員)
2008-01-12 15 瀏覽
冬兒同阿豬都係1月6日生日, 一家大大細細共9個人, 我揀咗喺Todai 食Buffet。生蠔同&壽司Bar係有師傅長駐喺度監察食物流量, 不停Refill。另外, 開生蠔嘅師傅不時勸喻食客, 生蠔同其他食物要分開碟, 不可拼埋一碟。第一轉我行出去攞生蠔時, 見到我隔離個女仔跌咗成隻生蠔落兜汁度, 佢\都唔知點算好, 慌忙撈番上嚟, 我話“不如你同啲師傅講啦, 叫佢\哋換過兜汁啦, 好似唔係好衛生喎!”個女仔同個師傅講跌咗隻蠔落去, 我叫個師傅換咗兜汁, 個師傅只係撈咗隻蠔上嚟, 唔換兜汁, 咁都得? 之前又話衛生理由叫人分開碟, 而家咁都唔換兜汁, 真係恐怖!