2009-12-29
同個友人凍冰冰行開尖咀又唔知食咩好見到海防道好多食店都有d易拉架~冇意中睇到呢間食店個環境好似幾正就上左去呢度有露台~咁凍都坐爆人~原來有暖爐~犀利兩個人walk-in得番in door~都算幾好啦個mood睇下menu都好多野選擇~又有dinner set侍應哥哥可能見我地生面口又唔知食咩好~就同我地吹下水佢話呢牌番左隻法國黑珍珠生蠔~又爽又有海水味~於是order左4隻~之後見到sushi bar都擺左好多一枝枝酒呀~sake呀~有一支個樽幾靚~又八卦問下侍應哥哥~原來係evian特別版~由st.paul設計~好靚~走果陣仲拎埋番屋企呢餐就叫左紅白餐酒各一~頭盤食左生蠔同埋sushi~都好鮮~又係當造~湯係南瓜湯~~當中有d cream同蟹肉~主菜係燒紐西蘭牛柳~侍應哥哥推介食MR(medium rare)唔好浪費左件牛柳咁話~另外佢就介紹左個酥皮帶子配大蝦~佢話唔好問咁多~到時睇到包我滿意上台時又真係幾驚喜~賣相靚~加上原隻帶子連殼用酥皮去焗...一級讚呀!是日甜品係朱古力凍餅~好濃味只不過係細份左少少姐~多謝侍應哥哥整左杯好靚既熱朱古力其間有個插曲仔~就係露台有台朋友生日~成間
見到海防道好多食店都有d易拉架~
冇意中睇到呢間食店個環境好似幾正就上左去
呢度有露台~咁凍都坐爆人~原來有暖爐~犀利
睇下menu都好多野選擇~又有dinner set
侍應哥哥可能見我地生面口又唔知食咩好~就同我地吹下水
有一支個樽幾靚~又八卦問下侍應哥哥~
呢餐就叫左紅白餐酒各一~
頭盤食左生蠔同埋sushi~都好鮮~又係當造~
湯係南瓜湯~~當中有d cream同蟹肉~
是日甜品係朱古力凍餅~好濃味只不過係細份左少少姐~
多謝侍應哥哥整左杯好靚既熱朱古力
其間有個插曲仔~就係露台有台朋友生日~
成間餐廳既侍應圍住佢地一齊唱歌~情緒高漲~
凍冰冰而係呢個環境下咁多人同你慶祝生日~都幾窩心!