2018-07-08
好耐無食泰國菜,今晚一行四人係灣仔想聚決定吃好泰菜!發現有間新開,地方寬敞,入去開餐先! 沙爹串燒 6串 ($88): 沙爹串燒可揀雞肉或豬肉,我地揀左3串雞肉同3串豬肉。串燒一來,陣陣咖哩濃郁ge香氣撲鼻,令人胃口大增!雞肉同豬肉都肉質鮮嫩,用料新鮮,而且唔會乾身,配上咖哩汁就更加惹味!迷你小食拼盤 ($118): 迷你小食拼盤包括炸春卷、炸魚餅、炸蝦餅各兩件,樣樣可口,脆而不膩,配上泰式辣醬泰美味!泰式椰子雞湯 (細) ($78): 椰子雞湯加了一些香茅、檸檬葉等和新鮮雞肉煮成,清甜美味,暖胃又開胃!砂煲胡椒粉絲蝦 ($208): 粉絲非常入味,啖啖胡椒和醬汁香氣撲鼻,好味!泰式馬沙文咖哩煮蟹肉 ($208): 有特色ge一道菜式!馬沙文咖哩唔會好辣,但亦不失咖哩ge香氣,蟹肉配咖哩,味道一流👍🏻好快樂的一晚。
好快樂的一晚。