2017-10-15
家姐升職,話要請我地食餐好既,甘我當然簡放題,反正唔洗自己俾,就話去食殿 大喜屋。平日夜晚已經好多人,侍應人數算多,唔怕會冇人理。漏單情況可以話係冇,不錯。未寫紙之前就出去拎野飲同小食,野飲都算多。小食幾高質!有Parma ham,好大粒既八爪魚等等。呢度叫壽司會有d好靚既擺盤,唔會好似出面個d甘hea。甘多款壽司中,最中意係黃金塔同燕窩花之戀,因為呢個口感豐富得黎係知食緊咩加上三文魚勁肥美!帶子都好味,但鵝肝唔出。然後6點半可以排隊拎海膽手卷,一開始都幾多人,但師傅幾快手唔洗排太耐。海膽勁多唔腥,一定要排黎食!熱食一向都最中意,呢度有樣出面放題好少見既玉子燒!芝士真心麻麻,但另外嗰個明太子香蔥玉子燒真心正,明太子多到瀉出黎,蛋又滑唔會過熟!芝士燒帆立貝,帆立貝幾大粒又新鮮,同沙律同芝士好夾,食左幾隻😂。另外仲叫左d雞翼,芝士年糕,蟹肉蒸蛋,天婦羅等等,味道都幾好食!雪糕除左食我最愛movenpick既chocolate chips外,仲試左milktop既沖繩海鹽。好特別!唔大甜又咸咸都幾好食!
呢度叫壽司會有d好靚既擺盤,唔會好似出面個d甘hea。