2010-12-27
實在好懶寫較長既食評,呢篇簡短既快快手手寫左先~ 是日夜晚去bbq,但係bbq前我都迫左係太子附近做野既banban買上海生煎皇俾我食,佢去買既時候好似係剛剛出爐,而且佢仲話唔係好多人添。$18/4個,望落唔算好大個,都幾好,唔會食一個已經飽哂~ 不過一打開覺得D生煎包個底好燶下喎~雖然係新鮮出爐,但食落都只係微暖 (雖然我估天氣凍都有D關係),無個種熱辣辣既感覺。個皮唔算好厚,都算厚薄適中而且都幾軟熟下~ 咬落即刻有肉汁流出,肉餡都算幾鮮味,味道唔差的。不過個底除左燶之外,都好似唔係太脆呢~其實我都仲有興趣試下其他野,是日就試左生煎包先,覺得味道唔差但又唔係話非常好食,但係附近都可以一試的。呢個係banban送俾我既聖誕禮物,哈哈,love***=)
實在好懶寫較長既食評,呢篇簡短既快快手手寫左先~