2011-02-11 8 瀏覽
星期三朋友同慶祝生日,食完飯話要食埋甜品,我地就行返過嚟厚福街搵甜品食,朋友話之前食過呢間都好味,所以就嚟左呢度啦,門口好多人等位呀,同一條街有另一間甜品冇人等位,我就提議不如去果間,朋友話果間選擇好少,唔太吸引,所以我地係度等位呀,等左唔算好耐就有位,差唔多有位既時候,仕應已叫我地點定嘢食先,因焗的甜品要15分鐘左右先嚟.我地一早係門口等位既時候,已經睇晒d圖片,揀定食咩,個樣都好似好靚好吸引咁喎,我地3個人叫左香橙焗疏乎里,一個叫黑朱古力疏乎里,一個叫焗芝士木糠布甸,一個叫炸香蕉配雪糕.都唔係等左好耐就嚟啦,先嚟朱古力疏乎里,個樣都好靚喎,個朱古力醬係分開上的,有一個凍疏乎里球好似雪糕咁的,疏乎里係冇醬係入面的,將d朱古力醬加入去一齊食,朋友話都幾甜,不過都好香好味的.我的香橙疏乎里,有一個青檸雪杷的,一碟香橙汁,疏乎里要趁熱食,仕應都叫我地唔好等要即刻食因為個疏乎里會縮落去的,疏乎里都好香橙味,個底有些朱古力醬的,幾好味呀,不過真係好甜,個青檸雪杷都幾甜,但青檸味好清新呀.另一個朋友的焗芝士木糠布甸用個茶杯裝住,賣相好靚呀.但呢個好漏呀,都有木糠味道,但俾芝士味蓋過左,食晒成杯真

另一個朋友的焗芝士木糠布甸用個茶杯裝住,賣相好靚呀.但呢個好漏呀,都有木糠味道,但俾芝士味蓋過左,食晒成杯真的受不了啊.

另一個是炸香蕉加朱古力雪糕,加埋一些生果伴碟,個樣都好靚,但味道冇咩特別,普普通通啦.

食完門口都好多人係度等位.整體嚟講都覺得甜得滯呀!!
2011-02-09
15 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)
慶祝紀念
生日