2010-09-21
上星期日同男朋友慶祝生日, 為佐俾個surprise佢, 特突book佐間名為tonkichi既餐廳, 我見網上d人都話lee間好好味, 好彩真係不負我所望, 又真係幾好味worrrrrrhaha都係唔講咁多廢話la, 講番果日食佐咩好野la, tonkichi最出名就係佢既炸朱排, 唔駛講咁多, 必點, 跟住仲點佐蠔、帶子、蝦、神戶牛柳、豬柳同海老..!! 好yummy呀, 每一道都炸得恰到好處, 首先佢一上菜果時己經聞到好香, 每一樣野都炸到好似會發光既金黃色, 好有視覺享受啊, 我最最最鐘意就係食佢既炸蠔la, 因為真係做到外脆內軟, 入面係勁勁勁juicy!!!!!男朋友都食到"lam lam利" 呀~ heeee, 今次生日飯大作戰真係好成功呢!!!最重要都係男朋友食得開心呢~~~