2018-10-19 735 瀏覽
因為有朋友生日,我地想叫個小蛋糕🍰食,所以我地簡左食simplylife黎到係正午12點,等左一陣就可以入座。我地一行六人,叫左6樣野share🙃原本打算叫兩個pizza,但落單時,侍應話今日無pizza😕,我地都有啲吃驚,應該要入座前同客人講聲會較好,所以都少左啲選擇可以簡貴d既set要埋沙律/餐湯,法包,冰茶/汽水。餐湯係南瓜湯🎃,法包較硬,裡面鬆軟。冰茶通常都係橙/西柚,睇大家當日運氣,我食個日就係橙😗燒雞胸配上黑醋汁,雞胸醃得非常入味,煮得剛剛好,雞肉嫩滑。缺點是份量不多,只可以淺嘗。松露忌廉雜菌有機糙米飯🍚松露醬、芝士同忌廉汁非常合拍,口感creamy,配上醬汁後,飯偏濕,似是risotto,卻用有機糙米飯自稱。辣茄汁海鮮闊條麵讓人開胃的一道菜,不辣,甜甜酸酸,麵條較粗,略硬。松子香草汁手製長通粉🌿成碟都係綠色,松子配上香草,味道清新,重點是手製通粉,有咬口。車打芝士煙肉漢堡漢堡大大個,以薯條作配菜。漢堡排肉質嫩滑,juicy,加上洋蔥絲等蔬菜,油膩感大大減少All day breakfast最後我地再叫左個士多啤梨蛋糕作結❣️環境好靚,又有開放式廚睇師傳整麵整蛋糕,但最想講既

燒雞胸

松露忌廉雜菌有機糙米飯🍚

辣茄汁海鮮闊條麵

讓人開胃的一道菜,不辣,甜甜酸酸,麵條較粗,略硬。

松子香草汁手製長通粉🌿

車打芝士煙肉漢堡

All day breakfast

最後我地再叫左個士多啤梨蛋糕作結❣️環境好靚,又有開放式廚睇師傳整麵整蛋糕,但最想講既係我地一共6人,餐桌係合併左兩張小圓枱,餐桌好細,好難慢慢食慢慢講,要食得好快不斷清,否則佢再上新野食,就要手攞住隻碟😕。

2018-10-16
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日