2013-09-11 1492 瀏覽
之前屋企人生日唔知道去邊到慶祝,最後決定在這間酒店食Buffet。來到的時候見到很多的客人,雖然是閑日,但是因為是買2送2,所以一樣有不少的客人。Buffet開始後,我們先去到沙律吧見到水牛芝士番茄互相層疊,黑醋汁灑在上面令食物顯得更加漂亮。雜果沙律、薯仔沙律亦同樣令人回味,仲有冷麵和溫泉蛋都吸引我們不停去食。熱食方面有咖喱雞﹑紅酒燴牛肉,中式就有鎮江骨﹑炒雞肉等等。尤其是咖喱雞不但夠嫩,而且在食的時候就只有小小的麻麻地的味道,令人回味無窮。最後就是我最鍾意的甜品,一眼望去就有好幾款的Cake和啫喱杯俾我們選擇,仲有中式的蛋散和木糠布甸。今次的Buffet整體來講都OK,唯一的遺憾係冇OYSTER供應,令我有小小的失望。
2013-09-10