2019-09-18 610 瀏覽
話說我要幫個朋友慶祝生日,喺度諗緊究竟同佢食咩好呢,就醒起之前都有朋友介紹過鉄人旨花,話好好食嘅🤔咁我梗係上網Search下先啦,見到啲相我就覺得應該值得一試!😍👅我同個朋友揀左個伊勢海老鉄板燒 二人前🙆🏻‍♀首先係個前菜沙律🥗,唔好以為佢同其他沙律一樣,佢加咗啲藜麥,同埋有少少芥末,所以已經比個前菜搞到好開胃👍🏻👅之後就係個汁煮白鱈魚🐟,個廚師好好咁講解俾我哋聽,呢個係比銀鱈魚更加高級,佢係將魚肉同埋魚皮分開煎👍🏻食落去魚肉外脆內軟🤤再配合埋佢濃烈嘅汁,一試難忘👏🏻👅然後就係個海膽汁煮龍蝦🦞👍🏻先唔好講龍蝦肉好新鮮同彈牙,佢嗰個海膽汁嘅味道,將成個味道昇華左!👅接着呢個季節料理🤔就係法國嘅白露荀加埋波子椰菜,佢個奶油味好重!口感格外特別👍🏻👅接下來梗係呢個熊本縣產A5和王牛肉!淨係聽個名已經流晒口水,入口即溶嘅,然之後可以再點下岩鹽,或者其他調味料試吓搵啱自己嘅口味👍🏻我就覺得原味已經好好食🤤👅然之後再食咗雪菜炒飯!炒飯唔會好乾身,再加埋啲炒蛋🤤好豐富!👅然之後個清酒雞湯,本身未食嗰陣會喺度諗會唔會好油膩呢,但係唔會佢味道好清甜,仲加埋啲日本帶子👍🏻更加帶出嗰個鮮味!👅食到最後梗係上

👅

食到最後梗係上埋個甜品😚,係一個生果杯,佢連甜品都設計得好特別,有紅石榴血橙同埋哈密瓜🍈將成餐畫上一個完美句號❤

好開心呀我生日個朋友仔食完都大贊🤤👏🏻好多謝呢度啲人啲服務態度超級好👍🏻最後送上一個Happy birthday俾我個朋友開心到佢傻咗❤

• 海膽汁煮龍蝦