2014-05-20
天氣不似預期,最好的去處就係一個悠閒,安靜的角落。於是選擇來到茶木。嚟得較早(中午12點),毋需等位直接入座。呢度同咖啡弄一樣,都係台式清新style。店內提供各式飲品,小食,小菜and甜品。選擇頗豐盛。因為諗住當食lunch,order咗三杯雞,綜合水果茶。三杯雞全翼上,最貼心係有個爐跟埋可以一路keep住熱度,不過味道就不過不失。水果茶賣相不錯,飲落就覺得一般,咖啡弄的好飲好多。好後悔自己叫咗個飯跟三杯雞,因為食完已經飽肚食唔落蜜糖磚塊了。但嚟茶木,豈能不試蜜糖磚?最終都係order咗個士多啤梨味嘅磚,齋個賣相就好好👍 食落亦不令人失望。麵包好脆,就住rich嘅cream同jam,真係好享受!即刻將陰天心情一掃而光!膽固醇之類嘅嘢,都係食完先諗啦!