2018-07-09 81 瀏覽
平時去親茶餐廳食飯,都唔會叫奶茶飲,因為本身唔太鍾意飲d甜爺爺既野,所以本身見到呢間鋪頭都冇乜興趣試,不過見係朋友叫到,就試下啦。一望餐牌,就覺得個招牌飲品好搞笑,居然叫黑糖青蛙撞奶雖然未飲過黑糖撞奶,但係正常都唔會覺得青蛙會係其中一樣食材掛,一於就叫一杯試下!等左一陣,好快就到我個no.,第一眼睇落去,面果層明顯係奶,底果層就係黑糖。我特登冇攪勻,第一啖飲下d奶睇下會唔會好甜,飲落又覺得唔錯,有奶味但係唔會好騷,又唔會太甜。於是撈埋底果d黑糖,再飲,當然會甜左啦,但係隻甜味又幾特别,除左有一陣奶味之外,重有少少似溝左朱古力既感覺。平時珍珠奶茶就飲得多,珍珠朱古力奶就真係未見識過,當然結果亦都冇令我失望p.s.最尾我都係唔明點解個名會有青蛙,下次要問下個員工
一望餐牌,就覺得個招牌飲品好搞笑,居然叫黑糖青蛙撞奶

p.s.最尾我都係唔明點解個名會有青蛙,下次要問下個員工