2019-09-25 781 瀏覽
上網見呢間餐廳評價唔錯,甜品望落幾吸引,就約朋友一齊嚟食晚飯~餐廳設計幾有Cafe味道,座位都幾舒適闊落☺️餐牌選擇都幾多, set dinner價錢都合理,就叫咗兩份set同埋甜品🤤是日餐湯配蒜蓉包~是日餐湯係周打蜆湯,湯嘅質地幾creamy,夠晒足料,每一啖都食到粒粒蜆肉,超級滿足,配埋啱啱焗起既蒜蓉包,食落幾香脆味道都幾夾🤤炸芝士球配香辣番茄醬~芝士波波size啱啱好,啱啱炸起夠香脆,一咬開軟林林嘅芝士流出嚟,味道鹹鹹地配合小辣嘅番茄醬夠醒胃🤩香辣魷魚墨魚汁扁意粉~意大利麵條鎖住左墨魚汁,每一條都被黑色嘅墨魚汁滿滿包圍,每食一啖都品嚐到墨魚嘅鮮味,而且魷魚份量夠多,煮嘅程度啱啱好,夠爽口,整碟意大利麵冇想像中咁辣,反而小辣可以刺激味蕾,令整體感覺更加開胃🤤紅花海鮮燴意大利飯~意大利飯份量都幾多,適合兩個人share,每一粒飯粒都吸收左海鮮同risotto醬汁嘅精華,粒粒飽滿嘅飯粒食落幾juicy,個人特別喜歡食帶子,啖啖肉,質地較厚實🤤大蝦都燒得幾靚,金黃色卜卜脆賣相好靚🤩檸檬忌廉班戟卷~令人驚喜的一道甜品,估唔到檸檬嘅香味咁重,但又食唔到酸嘅感覺,包住忌廉嘅pancake皮食落夠

是日餐湯配蒜蓉包~

炸芝士球配香辣番茄醬~
炸芝士球配香辣番茄醬

香辣魷魚墨魚汁扁意粉~
香辣魷魚墨魚汁扁意粉

紅花海鮮燴意大利飯~
紅花海鮮燴意大利飯

檸檬忌廉班戟卷~
令人驚喜的一道甜品,估唔到檸檬嘅香味咁重,但又食唔到酸嘅感覺,包住忌廉嘅pancake皮食落夠煙韌,配埋雪糕一凍一熱嘅感覺好有趣😍
檸檬忌廉班戟卷

焦糖蘋果酥皮撻配杏仁雪糕~
最欣賞嘅一道甜品,蘋果蓉鋪滿整個酥皮撻,而且鎖住左蘋果汁精華,所以一食落去感覺非常juicy,有少許蘋果嘅酸甜味感覺醒胃,撻底夠脆,熱辣辣嘅蘋果撻配合凍嘅雪糕有冰火相交嘅感覺,雙重刺激味蕾🤩
焦糖蘋果酥皮撻配杏仁雪糕

2019-09-23