2021-06-03
大圍一帶本來已經幾多甜品店,喺附近食完飯,未想走,於是就想搵間甜品店坐下,喺OpenRice發現大圍原來有間叫做小火焰嘅餐廳入邊都有好多甜品,俾啲相吸引咗!於是就過嚟啦。餐廳門口有啲櫈俾人等位,由於我去嘅時間比較夜,所以都好快就入到去。Menu入邊嘅相全部都影得好吸引,見到啲嘢食,就決定如果甜品好味嘅話,下次就嚟食埋晚飯!甜品有兩版,全部都勁吸引,搞到人有選擇困難症!我因為好鍾意食雪花冰嘅,所以就叫咗個士多啤梨味嘅寒冰,我朋友就係窩夫同埋Brownie中間掙扎咗好耐,最後揀咗Brownie。兩款甜品出到嚟真係同相一樣咁靚!超級適合打卡!我食嘅士多啤梨雪花冰超級好味,佢嘅面冰真係綿綿嘅冰,唔會係完全雪糕,又唔係刨冰,係名副其實嘅棉冰!好想知點樣整到呢種質感!入口即溶,但係又有啲口感!總之係個好特別嘅口感,好好味。士多啤梨面有少少蜜糖醬嘅感覺,撈埋啲牛奶冰,酸酸地甜甜地,非常好味。上面個雪糕我唔知係咩味既雪糕,但係同成個雪花冰都好夾!練兵上面仲有幾個芝士蛋糕仔,成分甜品都好豐富!只係$78 ,我覺得都好抵。朋友揀咗嘅Brownie都係好適合用嚟打卡,放喺一個爐上面,一上菜見到其他枱啲人都望
兩款甜品出到嚟真係同相一樣咁靚!超級適合打卡!
朋友揀咗嘅Brownie都係好適合用嚟打卡,放喺一個爐上面,一上菜見到其他枱啲人都望住😂😂Bonnie嘅份量比想像中大,好大舊!我本來以為係細細舊。
高質又大份嘅甜品,下次嚟食晚飯先!