2017-12-12 50 瀏覽
富麗呢邊都有幾多特色小店, 食厭左連鎖店, 會黎呢度睇睇有咩發現, 今晚想食甜品, 同朋友黎呢度食下坐下。黑松露磨菇意粉$50黑松露味香又濃, 意粉唔會煮得過脹, 磨菇亦有好多, 份量充夠都幾飽肚, 要趁熱食否則好易痴埋一住, 味道方面稍鹹左少少。凍木瓜奶+$7意粉加$7就飲到, 又幾抵飲, 木瓜味濃過奶味, 甜度適中。蛋白杏仁露$34即叫即製的, 杏仁露磨到好細滑, 杏仁香濃, 唔過甜, 蛋白有塊幾大塊, 如果可以細碎少少就更好。鮮芒果脆方磚$54店裡的招牌甜品之一, 配上曲奇雪糕要先食, 好多OREO碎碎我鍾意, 芒果用菲律賓的貨, 好甜, 多士磚牛油味幾濃, 口感鬆脆, 不過話說我原本EXPECT佢係蜜糖味, 只係自己諗多左, 原來英文都有寫係BUTTER。幾欣賞有自助免費花茶飲,個味唔甜,啱晒配甜品,又可以自己斟,唔駛麻煩店員。

黑松露磨菇意粉$50

凍木瓜奶+$7