11/4當天我們已經一星期前book 了枱, 所以我妹妹, 我男友&我都好期待今天的tea buffut, 話晒<柏寧酒店>都是五星的酒店!!今次最開心的是多謝openrice 的7折coupon, 可以食到抵食的tea buffut...有橙汁, 豆漿, 雜菜苦瓜汁我們一開始都主攻我的danish pastry和沙律, sushi冷盤方面......千島汁----好稀, 好淡的千島汁茨仔沙律---是冇味的沙律, 好淡味希臘沙律---好鬼酸, 都不好食羅馬生菜都好fresh, 不過第一round已好多客人取晒, 我都是取第2round, 可以try 下blue cheese dressing, 都好香濃的cheese , 用生菜點少少chesse dressing都不錯sushi冇咩款,只得eel, squid,salmon, prawn,都是花卷為主! 三文魚都是出過一次, so 我都冇食過最多人取的sushi都是鰻魚&三文魚...熱盤方面, 他們都算是好多選擇, 有炸雞翅膀, 茶葉蛋, 牛油粟米, 蝦多士, noodle in soup, 點心--(蝦餃, 燒賣,

有橙汁, 豆漿, 雜菜苦瓜汁
冷盤方面......
千島汁----好稀, 好淡的千島汁
茨仔沙律---是冇味的沙律, 好淡味
希臘沙律---好鬼酸, 都不好食
羅馬生菜
最多人取的sushi都是鰻魚&三文魚...
熱盤方面, 他們都算是好多選擇, 有炸雞翅膀, 茶葉蛋, 牛油粟米, 蝦多士, noodle in soup, 點心--(蝦餃, 燒賣, 叉燒包...), tandoori chicken, 炸蝦片, 金菇牛肉卷,炸手指雞,日式餃子, 腸仔,叉燒燒鴨pizza,炸春卷, 魷魚鬚, 有火雞&蜜汁火腿, 煎堆仔,炒麵......
先講最好食的熱盤先
炸蝦多士都不錯, 剛炸起裡面是啲蝦膠, 都好香口, tandoori chicken都不俗, 不過spicy了一點,pizza都好脆, 都好好食, 餃子&炸手指雞都是炸, 點了sauce都好食, 點心都好多人好快取晒, 要快d取了
不是太好食的food有
金菇牛肉卷, 牛肉好"實",都取了一次後, 我再出去取已經冇出現! 火雞都是好"實",好乾又"鞋", 有好多人去取湯粉麵, 所以我都冇食過, 可以有龍蝦丸, 牛柏葉,魚蛋...可以烚下烚下

我們今天都是主攻甜品為主, 但是有點失望, 蛋糕方面冇cheese cake or tiramisu?
多數都是mousse cake , 而且又不知道是什麼?因為都冇名牌!
桂花糕是冇桂花味! 紅豆糕是晤甜?難道忘記放sugar?
芒果布甸是酸酸地, 但不是好食!
panna cotta都不錯, 都好滑!
格仔餅好硬又乾, 都是不得!

栗子餅最好食, 個栗子味道都好濃
也可以try下朱古力酥, 都好好食的chocolate mousse

最開心都是可以自制軟雪糕, 有雲呢拿&朱古力, 不過要找多個friend幫手, 因為都要好用力按個掣才放到雪糕
啲雪糕都好滑, 好好食

水果有3款---pineapple, 西瓜&honeydew

基本上都好抵食的,一個人的下午茶buffut是$138+10%, 現用了openrice的7折coupon都是每人都是$110.4, 不過食物選擇都好多, 但甜品方面就不是太好食...環境方面都好舒適, 好大的地方, 光線好充足, 服務方面都好nice, 好快幫了我們收碟

桂花糕是冇桂花的香味, 紅豆糕是冇落糖??
最好食的cake 都是chestnut
可以自制軟雪糕, 有雲呢拿&朱古力
好正的dessert
好乾的格仔餅
都是花卷為主!!
沙律款式不算多
蝦多士都不錯!
2009-04-11
$110.4 (下午茶)
最好食的cake 都是chestnut
可以自制軟雪糕, 有雲呢拿&朱古力