2011-06-03 4 瀏覽
夜晚同男友家人食完飯, 見時間仲早行行下去左皇室堡見到Paul Lafayet仲未閂貢埋去睇下仲有咩cake未賣晒先~當時都已經係夜晚9點啦, 意外驚喜display櫃都仲有好多款cake可以選擇!見人少少就選擇堂食啦Order左 : Crème Brulee : 同 : Lemon Tart :前者 (Crème Brulee) 蛋味香濃, 店員用火槍燒ge焦糖面亦冇燒得太燶, 岩岩好~!但其實它家的Crème Brulee跟台灣查理布朗的蛋殼布丁ge味道係十分接近!Paul Lafayet除左多左層焦糖之外, 可以話同查理布朗ge係完全一樣!後者 (Lemon Tart) 味道清新, 但男友就嫌佢酸左少少2款甜品賣相都好靚下次一定會再試其他款式!值得一讚係幾位店員都好熱情, 行埋去睇display櫃ge時候, 佢地都會耐心介紹!走ge時候女店長仲親自查問我地仲有冇其他需要~!! so nice!
夜晚同男友家人食完飯, 見時間仲早
行行下去左皇室堡見到Paul Lafayet仲未閂
貢埋去睇下仲有咩cake未賣晒先~

見人少少就選擇堂食啦

Crème Brulee and Lemon Tart

2款甜品賣相都好靚

下次一定會再試其他款式!

2011-05-28
Crème Brulee and Lemon Tart