2024-08-23
旺角一間好有Heart,以多國西餐作賣點,小食同甜品都非常出色Zaza點咗原價$3️⃣6️⃣8️⃣嘅晚市二人套餐,有齊頭盤、沙律、餐湯、主菜、西班牙飯同特色甜品頭盤係凍腸拼盤,鹹鹹哋嘅肉 帶有油脂香味,再配上濃郁嘅芝士,食完齒頰留香食完頭盤,可以品嘗廚師沙律🥗,爽脆嘅沙律菜,清甜嘅蕃茄,仲有惹味嘅千島醬,相當開胃😚滲出啖啖肉味嘅洋蔥湯🫕,充分中和頭盤嘅味道👅,為品嚐主菜做好準備Zaza挑選咗慢煮鴨髀🦆作為主菜,兩隻鴨髀外表香脆,肉質嫩滑;配上伴碟嘅黑醋汁沙律菜,令主菜感覺一啲都唔油膩🥰到咗最期待嘅海鮮西班牙飯🇪🇸,飯面上有吸晴嘅大帶子、巨型青口、大蝦同魷魚🦑;煎Pan上嘅燉飯香口又濕潤,但飯粒相當有咬口,仲加入辣肉腸粒,令飯好有層次感~甜品係外酥內軟嘅西班牙油炸鬼,加埋伴碟嘅朱古力醬同雪糕🍦,味道驚艷Zaza仲額外叫咗 炸薯條配松露蛋黃醬同朱古力心太軟,為呢餐加咗唔少分數⬆️⬆️⬆️炸薯條火候拿捏得相當好,外皮金黃鬆脆,內裏熟透 熱辣辣🔥一切開朱古力心太軟,內裏嘅朱古力醬就好似熔岩爆發出嚟;而且朱古力味道香濃,食材高質😙店主仲喺舖頭set好結他同電子琴,嚟緊會定期喺店內舉行band show,真係好有心
炸薯條火候拿捏得相當好,外皮金黃鬆脆,內裏熟透 熱辣辣🔥
店主仲喺舖頭set好結他同電子琴,嚟緊會定期喺店內舉行band show,真係好有心思😍