2020-05-19 1329 瀏覽
做完野,撞正落大雨,決定入黎食個tea 等雨細d 再行依排行緊低醣,見到佢有gluten free 既甜品,就試下店員好主動問我有咩想order, 仲推介我70$ tea set 包埋野飲一個撻$47, 加多$23 有杯咖啡,都ok~估唔到店面細細原來有樓上座位,但要行兩層樓梯,條樓梯仲好窄。。。當日落雨,我拎左個盤仲要顧埋我把遮同袋,實在有d 狼狽,如果服務好d, 當時好多空閒店員應該主動幫客人拎上樓如果唔係室內位無位,同出面落大雨,我應該見到條樓梯就放棄上去上到去,以為上面風景開揚d, 但原來因為建築問題,所以下半窗都擋住哂,得番上半窗但都係望番利東街d 屋頂only但原來上面都有沙律bar 點菜架!!所以行完上黎先買就唔駛甘狼狽啦終於講到食物, 擺盤係好靚,好有間店既signature, 上面係吉士,中間有層藍莓醬,撻底係用d nuts 同莓乾? 壓成既撻底,較硬身,所以用膠刀係好難切開外圍就有朱古力撻邊,幾脆口,算多層次,只係吉士面個層比較甜,藍莓醬味好出,整體都幾夾,只係好易撻底分離同甜左dcappccino 之前已經試過,水準keep 到,咖啡夠香濃,配合埋鮮奶真係一流好過
做完野,撞正落大雨,決定入黎食個tea 等雨細d 再行

一個撻$47, 加多$23 有杯咖啡,都ok~

藍莓吉士撻

但原來上面都有沙律bar 點菜架!!

所以行完上黎先買就唔駛甘狼狽啦

終於講到食物, 擺盤係好靚

,整體都幾夾,只係好易撻底分離同甜左d

cappuccino

好過好多名牌過江龍咖啡店