2016-07-24
今日幫朋友慶祝畢業,因為聽朋友係銅鑼灣有個韓燒,於是今晚去左食,之前已經想食呢個龍蝦餐,但係一直都無去食,今日終於搵到人一齊去食。前菜呢個絕對值得讚下架,首先前菜係任食嘅,醃羅白都幾爽口,泡菜唔會太辣,芝麻醬沙律又夠晒爽口,都係第一次係韓燒食咁多前菜,感覺都真係唔食其他都飽。龍蝦海鮮豆腐湯龍蝦頭超級多膏,味道有小小辣,而且鮮味十足。龍蝦忌廉意粉你無睇錯呢度嘅龍蝦忌廉意粉真係超多龍蝦架,意粉量又夠晒足,又唔會太漿口燒烤類呢個龍蝦套餐燒烤類嘅食材真係幾豐富下,有牛肉就連龍蝦大大舊都有得食,不過記得唔好燒龍蝦太耐,因為太耐肉質就老了甜品食左咁多野食當然要食番啲甜品中和下喇,呢度嘅甜品唔可以唔提下呢度嘅棉花糖綿綿冰,綿花糖舖在綿綿冰上面,職員會在食客前燒一下綿花糖,等綿花糖變成半溶狀態,綿花糖加上冰咬落去軟綿綿,又唔算太甜,而且量又夠大。
龍蝦頭超級多膏,味道有小小辣,而且鮮味十足。