芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-12-16 610 瀏覽
期待已久!小編今次終於試咗一直好想試嘅Cheesecake Factory! 🍰可惜希望越大失望越大!😟🤷🏻‍♀-🔸FRESH BANANA CREAM CHEESECAKE鮮忌廉香蕉芝士蛋糕🍌 $80芝士蛋糕本身幾好食 加上香蕉忌廉食到淡淡的香蕉味 感覺唔太突出要配上香蕉片一齊食先比較似係食緊香蕉蛋糕😂 個人略嫌忌廉太甜😟 自己食成舊會太膩😣整體感覺中規中矩🤷🏻‍♀ 🔸LEMON RASPBERRY CREAM CHEESECAKE 檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕🧁 $80呢個係一層忌廉一層紅桑子蛋糕嘅間隔😂同樣地忌廉超級甜 食到超淡嘅檸檬味🍋紅桑子蛋糕部份好結實 都幾moist💦小編食嘅時候完全唔太夠膽食忌廉🙈真心驚食完糖尿病😰都係中規中矩冇乜驚喜😟🔸總結: 可能之前見咁多人排隊,炒得熱烘烘,所以太高期望!😀今次試完之後真係只此一次,連好鍾意食甜品嘅朋友都食幾啖就停😂但如果勁鍾意食甜野嘅你可能會好鍾意,下次有機會排到位再試吓佢啲鹹野啦!🤣

鮮忌廉香蕉芝士蛋糕🍌 $80
芝士蛋糕本身幾好食 加上香蕉忌廉