2023-05-15 46 瀏覽
今日放工約左死黨傾計,我選位於海天晉匯既 katachi Bar,Katachi Bar 氣氛環境一流,可以慢慢同死黨小酎兩杯談東談西。聊天當然小不了下酒菜,呢度有好多串燒小食,我地叫左幾款黎試吓.另外仲叫左燒比目魚,安格斯漢堡扒,和風牛肉炒飯,冷烏冬比目魚入口好嫩滑(加好多分),唔知落左咩sauce黎燒,甜甜地好好味。安格斯漢堡扒牛味超濃郁,呢個真心正,啲肉汁鎖晒起塊肉餅裏面,好 juicy和風牛肉炒飯好有鑊氣,入口熱辣辣,最重要係一啲都唔油膩,牛肉汁均勻地沾在每一粒飯粒上,好惹味。作為冷烏冬,最重要就係烏冬既口感,其次係個sauce,彈牙既口感簡直冇得輸,sauce係柚子汁加 wasabi ,打埋隻鵪鶉蛋入去,勁fresh ,好好味😋話明黎呢度傾計,當然小不了飲品,我叫左杯Sangria, 水果味好豐富,好fresh 下次要再約friend 再黎☺️

另外仲叫左燒比目魚,安格斯漢堡扒,和風牛肉炒飯,冷烏冬

下次要再約friend 再黎☺️
2023-05-12