2025-04-10
上年周深生日應援嚟過,先知有呢間cafe的存在,入口喺條小巷入面都幾難搵!但嚟過一次就識路!夜晚約咗屋企人食飯,下午約朋友吹下水hea下,分享追星資訊。午餐有5-6款選擇,60幾70幾蚊,沙律意粉飯都有。唔想食太飽,叫了1個沙律1個意粉。牛油果沙律的牛油果份量好多!整到朵花咁好靚!個人勁鍾意黑椒,個黑椒豬柳意粉叫老闆娘落重手啲,黑椒味超重!食得好過癮!豬柳略嫌硬咗少少,但唔影響我哋清碟。跟餐嘢飲加錢轉咖啡,叫了泡沫咖啡同玫瑰咖啡,老闆娘記得我係周深fans,專登寫個“深”字俾我,仲畫咗心心,好sweet!朋友的玫瑰咖啡都好靚!話唔食咁飽,但坐坐下口痕又叫咗甜品:窩夫同蛋糕,我麻麻地士多啤梨,又唔太鍾意Oreo、抹茶,就揀咗焦糖香蕉窩夫,窩天即刻夾的,等的時候就聞到勁香!窩夫嚟到好靚,外脆內軟,唔太甜又有蛋香,香蕉切到一片片,我哋容易分嚟食,上面有一層脆脆焦糖,好盞鬼!蛋糕叫咗最“plain”的特濃芝士蛋糕,芝士味好濃,食完有啲滯⋯⋯靜靜地環境好舒服,好怕啲餐廳Cafe好嘈,連對面朋友講嘢都聽唔到,但呢度完全冇呢個問題,我哋坐咗成4個鐘大傾特傾,好爽!埋單300蚊都唔洗,好抵!