2025-04-18 268 瀏覽
平時唔多過嚟啟德呢邊,今日咁啱過嚟搵朋友約咗呢邊飲茶。呢間中餐廳一入嚟。見到空中懸掛住一啲特色吊燈以及植物。俾人一種煥然一新嘅感覺。落地大玻璃彩光特別好。感覺好高級,但scan咗QR code落單見到啲價格又唔貴。點咗幾款平時鍾意食嘅點心。味道都唔錯。極品花膠灌湯餃呢個餃子真係非常特別,浸泡喺花膠湯裏面。花膠口感滑溜,湯汁豐富,咬落去有種鮮味在口中爆開。餃皮薄透,包住充足的餡料。京川滑餃子京川滑餃子口感柔軟,餡料味道十足,特別是那種微微的辛辣感,調味恰到好處,無論單吃或者配上醬油,都好好味。鮮蝦炸雲吞這個炸雲吞外脆內嫩,蝦肉新鮮,咬下去有種爽口嘅感覺。雖然外面炸得金黃酥脆,但一點都不油膩。香脆豚肉韮菜餃這款餃子口感層次分明,豚肉的香味與韮菜的清香完美融合。皮薄餡多,每一口都能品嚐到肉汁的鮮甜。黑金流沙奶黃包黑金流沙奶黃包 外皮軟滑,內裡的奶黃流心非常滑溜,吃的時候小心熱流出來,甜而不膩。

極品花膠灌湯餃

京川滑餃子