2016-02-23
牧羊葵芳分店係正劇院旁邊,係到食嘢覺得特別有氣質,舒服,距離熱鬧煩擾葵涌廣場也好近,形成好大對比.呢到分室外同室內,兩種唔同感覺,室外通爽,寬闊,坐在太陽傘下,聊天飲嘢,完全忘記身處非常熱鬧葵涌區,而室內比較人多,好多人行來行去,攞書睇,攞水,攞調味料,行去落單,所以較難有安靜時候.餐牌花多眼亂,組合形式,有些只可3選1或2選1,混淆不清,有很多規限,唔太習慣,點餐要自己先行到收銀處直接落單付錢,餐飲食物會有職員送上,好多人客都搞不清,有點混亂,排在我前面嗰位客人,因點餐出現好多問題,跑來跑去,改嚟改去,收銀處又hold住咗,其他職員又唔住動提供協助,很混亂,浪費好多時間.當日叫了一份牧羊早餐,set死咗係橙汁,唔可以改咖啡或茶,早餐有炒蛋,炒菇,一塊煎蕃茄,少許茄汁豆及一塊多士,多士切了四份串連一起,感覺賣相高檔咗,橙汁及乳酪,每樣份量少少,這set早餐炒菇及炒蛋最好味,因為新鮮炒起,仲熱騰騰,菇好清香,爽口,蛋也炒得很香滑,其他平平無奇,烤多士外皮唔夠脆,只係輕輕烤過.另叫了一碟蜆肉意粉,有餐湯,餐包付送及熱latte,其實覺得有點貴及份量少,吃完並未覺得很飽肚,而味道也很普通,沒
另叫了一碟蜆肉意粉,有餐湯,餐包付送及熱latte,其實覺得有點貴及份量少,吃完並未覺得很飽肚,而味道也很普通,沒有香氣,反而咖啡很好,很濃郁,香醇.
乳酪+橙汁
熱LATTE