2016-02-20 2692 瀏覽
樓底極高,好有空間感,白色主調裝修,木家俬,坐得舒服,飯聚傾計一流。以新派素食嚟講,價錢非常相宜,而且賣相食味就像一般西餐,就算不太接觸素食嘅朋友都易於接受。叫素鴨,還以為喺傳統深啡有個蠔油汁嗰隻,完全想像唔到咁精緻。炸功一流,香脆乾爽無滴油,一啲臭油味都,口感有少少像包裝多士零食,但千層腐竹令其更輕盈。麻醬豆腐,日式做法,大大磚滑西灣河豆品老店出品嘅滑豆腐,感覺像在吃布甸,好清爽舒服。豆腐多士,芝士+豆腐+脆法包,一定好食嘅組合。但覺得每件size若能再細少少,包再焗脆多少少,可以一兩口一件就更多,會食得方便啲。腐乳香樁pizza, 香樁係上海一樣特色香料,食味獨特。腐乳已混入醬料內,淡淡嘅咸香,創意之作。
香脆素鴨
芝麻醬凍豆腐