2021-09-15
#西式eatcovery #銅鑼灣eatcovery💡 環境舒適談天chill之選小編同閨蜜好耐無見,撞啱大家都得閒,緊係即係約出黎行下街吹下水。想搵一間有情調又可以飲下酒慢慢傾下計嘅餐廳,於是搵到間方便得黎又可以對住個海景既餐廳,過左一個chill爆既晚上。🍽 滋味雞堡🍔配料有雞扒、蕃茄、生菜、洋蔥, 包身抹有牛油再烘,鬆身堅挺。雞扒肉質嫩滑,而且煎得啱啱好,唔乾身,咬落去好juicy,加埋店鋪調好嘅醬汁,食得好滋味😋🍽 黑松露沙律醬薯條 薯條份量好多,薯條偏幼身,炸得好香口,外面仲有啲辣粉,惹味得黎唔會過咸,而且唔油膩!就咁食都好好食,當然加埋黑松露醬就更加perfect,啱曬邊吹水邊chill任食😙🍽 墨西哥粟米片份量好大,而且配左4種唔同既醬,包括牛油果醬、辣肉醬、番茄醬、Sour cream。每種醬汁都有自己特色,啱曬鍾意試新野嘅小編!而且粟米片上有半溶嘅芝士,黑橄欖同辣椒,啱曬飲住酒傾計,抵食之選!🍽 Moo Moo Beer️Draught beer麥味香濃,飲落去有少少清香,較少苦澀味,連女小編平時少飲啤酒都覺得容易入口🍺ps/餐廳位於銅鑼灣海邊,有吧枱座位亦有室內座位,
💡 環境舒適談天chill之選
🍽 滋味雞堡🍔
🍽 黑松露沙律醬薯條
🍽 墨西哥粟米片
🍽 Moo Moo Beer
ps/餐廳位於銅鑼灣海邊,有吧枱座位亦有室內座位,而且當日仲播緊足球賽事,啱曬一班朋友睇住波傾住計飲住酒既chill chill之選🧡
#銅鑼灣食咩好 #銅鑼灣美食 #好西 #小店 #Burger #沙律 #黑松露 #薯條 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #銅鑼灣 #銅鑼灣西餐 #粟米片 #beer #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #moomooplus #墨西哥粟米片 #nachos