2021-08-26
名館 (希慎廣場) (銅鑼灣).🔹京川汁秋葵/陳醋手拍青瓜🔹.涼拌開胃,京川汁似平日食手拍青瓜嘅汁,酸酸甜甜,好開胃,秋葵都好新鮮爽口; 青瓜好新鮮,冰凍爽口,仲好多件.🔹冰鎮鮮菠蘿咕嚕肉🍍🔹.原隻一上枱煙霧彌漫,係乾冰效果好igable🤣冰鎮咕嚕肉想做到外凍保持脆,但的確凍食就唔會有肥膩感,伴有三色椒🫑加菠蘿肉.🔹豆豉鯪魚炒包心菜🔹.呢個幾驚喜,豆豉鯪魚炒油麥菜食得多,包心菜都好夾,濃味嘅前者配後者,仍然好入味同包心菜好爽口.🔹招牌酸菜滑魚片🔹.呢到嘅招牌特色菜之一,個鍋望到都忍唔住影多幾張相同左店員講小辣,魚片係勁滑,入面食食下再發現原來有黃芽白菜,少量寬粉等,個湯又夠酸,不錯!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).🔹石鍋鮑魚炆雞🔹.石鍋上保持熱辣辣,雞件入味又惗身,有好夠鮑魚仔,細粒但有咬口.🔹金銀蒜粉絲蒸扇貝🔹.又係呢一樣冇得輸嘅菜式,大量蒜蓉鋪係面,又有大量粉絲好入味🥰.🔹石鍋鮑魚雞粒炒飯🔹.呢個飯好惹味,粒粒分明,乾身,同樣有大量小鮑魚!.🔹十三么🔹.呢個甜品賣相上同埋gimmick都好好,十三么食糊嘅糕點,其實即係椰汁糕加桂花糕,我地每人揀食邊隻牌揀得好開心——————————————————
🔹京川汁秋葵/陳醋手拍青瓜🔹
🔹冰鎮鮮菠蘿咕嚕肉🍍🔹
原隻一上枱煙霧彌漫,係乾冰效果好igable🤣
🔹豆豉鯪魚炒包心菜🔹
🔹招牌酸菜滑魚片🔹
呢到嘅招牌特色菜之一,個鍋望到都忍唔住影多幾張相
🔹石鍋鮑魚炆雞🔹
🔹金銀蒜粉絲蒸扇貝🔹
🔹石鍋鮑魚雞粒炒飯🔹
呢個飯好惹味,粒粒分明,乾身,同樣有大量小鮑魚!
🔹十三么🔹
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 名館 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場12樓1201號舖