2022-10-04
呢一年呢大大話話幫襯過都有🧤十數次,正因為環境🌳舒適,又chill🦥,而且食物🍝大部分都是非常美味,所以我的朋友們之間有任何喜慶或者生日慶祝,我都提議嚟呢度食,所有朋友都讚我好介紹。食店裝修簡單、舒服、自然兩幅牆畫🐈和🐕都是必定要打卡的地方日本豚腩肉🐖,日本蘭王溫泉蛋🥚生薑燒飯配泡菜蘿蔔🥕牛蒡漬麵豉湯 $148今次有新餐牌,所以試下新嘢,蘭王蛋🥚絕對是拌飯🍚的必屬佳品,蛋黃呈橙紅色,蛋香濃郁,加上已調味的薄切豚肉撈飯,啖啖齒頰留香,令人心思思想快啲再食多次。🥕泡菜蘿蔔爽口唔會太辣非常開胃。烤南瓜🎃,藜麥沙律🥗配蜜糖🍯黑醋汁 $98沙律🥗賣相一流,撈勻後仍然色彩豐富增加食慾,而味道整體配合得非常好,是一個非常不錯的主菜。朋友話這款白色的芝士連蔬菜一起咬下,感覺非常特別,而且出奇的好味,藜麥非常多,啖啖沙律均有很多藜麥在內,口感很特別。炸意大利燒烤菇🍄配松露蛋黃🥚醬 $98這個烤菇必定要試外脆內juicy,同出面的唔同,唔會炸到🍄乾爭爭,亦唔會🍄太多水份流出,導致外皮淋晒。不過,上枱就要立即食曬,熱辣辣咁食一定令你回味無窮。凍咗之後味道會差一倍。蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶&牛油果香蕉奶
:king:日本豚腩肉🐖,日本蘭王溫泉蛋🥚生薑燒飯配泡菜蘿蔔🥕牛蒡漬麵豉湯
🥕泡菜蘿蔔爽口唔會太辣非常開胃。
烤南瓜🎃,藜麥沙律🥗配蜜糖🍯黑醋汁 $98
烤南瓜,藜麥沙律配蜜糖黑醋汁
炸意大利燒烤菇🍄配松露蛋黃🥚醬 $98
炸意大利燒烤菇🍄配松露蛋黃🥚醬
蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶&牛油果香蕉奶昔 各$46
蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶&牛油果香蕉奶昔
至於生果茶生果豐富,茶味香濃,但記得要把底部的糖漿溝勻。
有氣梳打水 $0免費
有氣梳打水
環境:呢一年嚟裝修仍然新淨,環境舒適同朋友坐低傾計的一個好地方。
總結:餐廳經常推出不同的新菜色,每次嚟都可以有新的選擇。
呢度價錢唔算貴,但就享受到高級餐廳的食物質素,所以平時黎都會好多人,通常我都會book咗位先,免得白行一趟。
正因為幫襯咗十幾次,仍然覺得呢度非常好,所以值得再次向觀塘人推介這間餐廳