2022-09-14 909 瀏覽
円相 ENSO - 尖沙咀一間位於尖沙咀非大街位置的日式木系裝修風格的餐廳/cafe ,餐廳門口亦非常特別,有幾張樹幹做的櫈及有一盤白色既沙,看上來有種去到一個城市中的大自然感覺。於是入去食個午餐,今次主要叫了一個吉列芝士雞扒餐。吉列芝士雞扒 配 蕃茄湯烏冬 $82髒髒咖啡+ $13首先,講講主食吉列芝士雞扒,薄薄的吉列炸粉咬落非常香脆,雞扒分成兩層薄薄的雞扒中間夾了香濃的芝士及薄薄的火腿,非常特別可口。另外蕃茄湯烏冬,蕃茄汁非常濃郁亦非常杰身,不禁飲多兩啖,烏冬亦非常彈牙,值得一讚。午市套餐加$13加了一杯髒髒咖啡,由於點餐的時候叫了後上,所以送到時可以飲到Dirty 上層是一層熱熱Espresso 下層冰凍既感覺。Dirty下層的奶是用上Oat milk 飲落陣陣的熟悉維他奶麥精感覺,整體味道一般。咖啡送到時雙層的咖啡輕輕滲到下層,這一點有點扣分,不過整體味道不錯。
円相 ENSO - 尖沙咀

吉列芝士雞扒 配 蕃茄湯烏冬 $82