2010-12-11 33 瀏覽
約咗好友夜晚去中環ART JAMMING, 之前諗住去灣仔嘅VERO飲嘢睇日落, 因為好掛住佢哋嘅熱朱古力, 但因為有人BOOK咗做FUNCTION, 所以改去碼頭嘅WATERMARK. 之前喺到做過嘢, 已覺得個環境好靚, 今次決定喺到DINNER. 一行近餐廳門口已經好開心, 因為入口已好有聖誕氣氛, 而餐廳設計都好有格調, 好適合情侶拍拖. 由於我哋好早到, 所以包場, 但要求坐窗口位置都被拒絕(可以喺一小時內離開). Anyway, 我哋兩個人點咗一海鮮湯share, 銀雪魚扒, parma ham & prawn pizza 同warm chocolate pudding w/ vanilla ice cream. -海鮮湯: 幾濃郁, 都多海鮮, 但味道有啲港式. On side 嘅面包粒幾香口, 配個cream sauce效果幾特別.-銀雪魚扒: 好差, 魚無魚味, 可以話係無味, 就算配埋個sauce食都幫唔到, 所以退咗.-Parma ham & prawn pizza: 好得, 尤其是熱辣辣食個陣, 個皮好漙好脆, tomato sauce好香濃, 中和咗parm

-Parma ham & prawn pizza: 好得, 尤其是熱辣辣食個陣, 個皮好漙好脆, tomato sauce好香濃, 中和咗parma ham嘅鹹味. 蝦就普通, 又係無乜味.

-Warm chocolate pudding w/ vanilla ice cream: 味道OK. 朱古力味唔算好RICH, 雪糕冰得制.

雖然今次食嘅食物唔算好好食, 而且SERVICE麻麻, 但都會再嚟試, 因為環境氣氛好好, 而且好平, 兩個人先食咗三百幾蚊, 有咁好既環境仲包場(七點半走), 一定會再返嚟試其他嘢食.
港式海鮮湯
無味既魚