2019-03-14
朋友話佢公司近日開左間新既火鍋店,一直好想試,今晚一於就同佢一齊去試下。去到我就知點解朋友咁想去,因為佢雖然鐘意打邊爐,奈何好多火鍋店都會比較逼,坐得唔舒服,但係滾火鍋就相反,佢座位同桌面都勁闊落,環境乾淨,卡位私隱度高,真係一間可以歎住享受,盡情傾計既火鍋店!呢度食物價位普遍係偏高,不過食物高質,而且份量不吝嗇!所有食物都比想像中大份店員推薦既前菜,係醃過既蘿卜,我平時唔食蘿卜既,但呢碟我好鐘意,調味做得好好,甜、酸、微辣,好開胃,而且擺盤好靚!!$288 日本和牛(小) 本來我地以為和牛份量定必好少,會得6-8片,意外地有12片,而且每份都大大片,脂肪同肉既分佈均勻,口感非常好,仲有好香既牛香同油香鴛鴦鍋湯底,90蚊左右,四川麻辣+豆腐湯底。我唔算勁食得辣,不過呢種辣係我接受到既程度後來戰鬥力不足時豆腐湯就係我既救星黑毛豬肉片,大大片豬肉有嚼勁炸午餐肉,呢個真係好驚喜,店員輕輕介紹點樣食先係最好味,基本上就係只需要將佢放入個湯底一兩秒就夠,咁樣食法真係最好,因為熱辣辣同時又有保留到炸午餐肉嘅鬆脆外皮墨魚滑,又係好吸引既擺盤! 分量都係比想像中多的確係好滑,不過我就覺得稍嫌少咗啲彈牙
$288 日本和牛(小)
鴛鴦鍋湯底,90蚊左右,四川麻辣+豆腐湯底。
黑毛豬肉片,大大片豬肉有嚼勁
墨魚滑,又係好吸引既擺盤! 分量都係比想像中多的確係好滑,不過我就覺得稍嫌少咗啲彈牙嘅感覺,如果可以造得實d會更好
高質食材,服務好好,
店員經常加水(食辣火鍋有凍水飲真係好緊要!),環境非常舒適,絕對值得回頭!