上次朋友帶我嚟食呢間"麻辣風雲"覺得好好食,今日就再嚟多次,餐單多到眼花撩亂,決定今次就照我上一次食嘅嗌多次🤩🤩酸菜魚一大盤端上枱,份多到誇張,魚肉起得非常乾淨,真係一條骨都無,啖啖肉(自己屋企真係煮唔到)魚肉食出鮮甜,肉質好幼嫩,果然係必點嘅招牌菜式!而充滿氣勢又噴曬煙嘅木船繼續成為鏡頭下嘅亮點,好岩打卡😍😍上面六舊金黃色嘅饅頭,食落非常鬆軟,又帶點脆口,重點係一啲都唔油,點上邪惡嘅煉奶醬(唔夠可以再添加),真係食完有意猶未盡嘅感覺😝朋友睇完餐單之後,對胡椒豬肚雞情有獨鍾,一於滿足佢,叫咗份小辣。胡椒味好濃郁,雞肉斬件得非常完整,豬肚切得細咗少少,但入口好爽口彈牙,調味非常到位。食咗咁多辣嘢,當然要叫返個黑糖脆炸糍粑作為甜品嚟解辣啦!煙靭嘅口感一流,再淋上清甜嘅黑糖醬汁,趁熱食口感最佳!餐廳座位舒適,食物款式好多,既大份又抵食,大家去開旺角,絕對可以上去試吓!

酸菜魚

炸饅頭