L'AMOUR

2021-11-16 49 瀏覽
星期一夜晚同朋友嚟咗太和呢間L’amour食西餐,以前經過呢間餐廳仲覺得好好奇,唔知係一間咩嚟,因為由外面望去裏面係完全睇唔到裏面有啲咩,好似落咗窗簾咁,好神秘。而當入去嘅時候你要先撳換鐘,然後侍應就會為你開門,好似拜訪人哋屋企咁。佢嘅餐單都好特別,係king size🤣瘦弱嘅女仔拎起可能會覺得重添!我同朋友叫咗個慢煮西班牙黑毛豬鞍配焦糖蘋果、法式香料烤龍蝦海鮮薏米飯、牛油烤焗美國甜番薯條。黎到咁有mood嘅環境,點可以唔飲返兩杯,於是我哋就叫咗杯old Fashioned同埋*Rose*rose不愧為餐廳推介,上面有一個波波,你可以拮穿佢或者等佢自己爆開,然後會有一股煙霧飄出,非常適合打卡。龍蝦海鮮薏米飯都令人好驚喜,估唔到佢係名副其實嘅薏米飯,全部都係薏米,第一次食,好特別!除咗環境令人好驚喜之外,侍應嘅服務態度都好好,可見餐廳真係落足心思。