2023-01-10
Cafe平時就去得多,今次介紹依間落地大玻璃嘅日系fusion cafe《GR8》就相當有驚喜。餐廳內燈光好柔和,因為有落地大玻璃嘅關係,望住出邊嘅街景其實都幾舒適。另外餐廳亦都用咗好多木製嘅座椅,俾人感覺好暖和。晚市套餐可以加$28加配餐湯、小食同埋沙律。是日餐湯係粟米湯,另外小食就係日式關東煮有大根、竹輪。沙律就係粟米蕃茄沙律。甲羅燒蟹膏蟹肉意粉$148平時去開日式居酒屋就食得多甲羅燒,估唔到今次係Cafe都食到,特別在於佢哋嘅配搭意大利粉唔係傳統嘅餅乾。甲羅燒其實係松葉蟹蓋上面加入蟹肉、蟹膏同埋生嘅鵪鶉蛋,攪拌就可以同意大利粉一齊食。蟹膏味道香甜又濃郁,同蒜香味嘅意大利粉都好夾。日式無湯擔擔拉麵 $112依款又係fusion菜式,用左擔擔拉麵煮到無湯,咁擔擔面嘅香辣味就可以濃縮。食落見到啖啖肉碎,帶少少辣,食落好惹味。飲品我就另外叫咗Cappuccino $45同埋 Mocha $48, 咖啡拉花都畫得好靚,味道香濃又帶點果香,唔通咖啡先係主角!?感覺上今晚嘅菜式都好有創意,食落充滿驚喜。✨人均200如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝
甲羅燒蟹膏蟹肉意粉$148
日式無湯擔擔拉麵 $112
✨人均200
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝