餐廳: 樂茶軒 (大館)
資訊:

去過大館三次一直對呢間專飲茶既樂茶軒好有興趣終於有機會黎試試可惜實在令人失望環境十分優美舒適可選室外或室內天氣熱我地簡咗室內價錢都頗為進取絕對係中環價錢選擇亦少但食物質素高我唔介意可惜令人失望我地簡咗冷泡烏龍($48)及菊花普洱茶($58)冷泡烏龍唔好飲茶味淡到水咁飲開茶既我絕對唔滿意 因為唔好飲,我都飲唔哂菊花普洱就如普通普洱無乜特別同普通茶樓飲既味差唔多食物都要等好耐馬豆糕係先來嘅點心($28)索價$28嘅馬豆糕完全係同出面普通嘅冇分別又少唔值索價$58嘅芝士菠菜牛肉卷黎到我都唔知佢係乜嘢嚟細到手掌心咁細唔知以為自己食緊法國菜味道可以但絕對冇覺得美味嘅感覺奶皇包$35兩件比手掌心還要細普通酒樓的流心奶皇包比呢個好十倍普通到連唐記都比佢好黑松露燒賣$45兩粒即係平均$22一粒絕對冇黑松露味是裝飾似的味道還可以但絕對稱唔上好食食完餐飯都唔飽埋單$300其實我知道中環食嘢價錢係比出面高喺呢個文物古蹟食飯理應更貴但我覺得味道同價錢應該係成正比呢度我覺得真係唔值整體來講環境優美舒適服務很好,係呢度最可取之處性價比十分低味道比普通酒樓還要差唔好意思真係要俾個劣評希望份量同味道會令人有驚喜
去過大館三次

選擇亦少
但食物質素高
我唔介意
可惜令人失望

我地簡咗冷泡烏龍($48)
及菊花普洱茶($58)
冷泡烏龍唔好飲
茶味淡到水咁
飲開茶既我絕對唔滿意
因為唔好飲,我都飲唔哂

菊花普洱就如普通普洱
無乜特別

同普通茶樓飲既味差唔多
椰汁馬豆糕

食物都要等好耐
馬豆糕係先來嘅點心($28)
索價$28嘅馬豆糕

但我覺得味道同價錢應該係成正比
呢度我覺得真係唔值

整體來講
環境優美舒適
服務很好,係呢度最可取之處
性價比十分低
味道比普通酒樓還要差