2016-01-02 1219 瀏覽
1月1 號個個都訓到黃朝百晏 難ho二有人肯陪我2pm食個tea , 商量過後 呢d時間反而係cafe最少人 於是我地上到去mk其中一棟多大廈既cafe基利商業大廈 睇下有邊間可以選擇 於是我地上左6 樓試下station 3 cafe 食店環境好大 有三兩個鋪位 以白色疏化為主同長白色枱為主 可以坐到幾十人食店有一班人開party既餐 亦有lunch set tea set等等 , 而且亦似一般既cafe會有適量既blog game玩。由於我同朋友太肚餓, 所以點左好多野食 ,.首先黎兩個lunch set先,每個set有一個主菜 一杯野飲 同一個cheesecake我地點左煙三文魚白汁意粉 煙三文魚有大慨4 塊 砌成 玫瑰花形狀 份外美觀 意粉夠爽滑 配以味道偏濃既白汁 加上洋葱 三色豆 同磨菇點綴 味道唔錯牛肉田園沙律 牛肉味偏濃 係醃過既西式咸牛肉, 沙律既菜十分新鮮 加上青瓜 同沙律醬汁 十分開胃飲品方面 我地點左西班牙coffee正宗係coffee上面有vanilla雪糕, 但佢冇哂 我唔mind轉chocolate味, 咖啡味偏濃 雪糕亦偏甜 雪糕食到甘上下溶左 味道更濃
由於我同朋友太肚餓, 所以點左好多野食 ,.
我地點左
飲品方面 我地點左
西班牙coffee正宗係coffee上面有vanilla雪糕, 但佢冇哂 我唔mind轉chocolate味, 咖啡味偏濃 雪糕亦偏甜 雪糕食到甘上下溶左 味道更濃郁
熱玫瑰coffee, 一杯普通既熱coffee上面放左玫瑰花 令到味道十分清香, 飲落亦好香玫瑰味 !
甜品方面 有 藍莓同原味chesscake
原味當然好香芝士味密度偏高 蛋糕濃度剛好, 藍莓味就好似原味上面掃走少少芝士 再加少少藍莓醬。 酸酸甜甜 對比上冇原味甘甜
完左第一輪 玩左陣啤牌再叫第二輪食物

蜜糖雞翼併薯條 薯條連埋薯片炸 夠口感, 蜜糖雞翼大隻肥厚得黎又夠甜 煎得夠香口 好味

章魚小丸子 麵粉少 入面章魚彈牙 加上上面既醬汁同柴菜配合 同出面專食小丸子既地方有得輝
墨西哥雞翼 同 墨西哥肉丸 墨西哥汁 係酸酸辣辣 開胃得黎又辣得過癮 再自創加上三色豆 洋葱 同 磨菇 肉丸 比較有咬口 應該係自己手打 密度比較高 配墨西哥汁match, 雞翼比蜜糖雞翼更大隻 肥大多汁夠juicy正!
最後我地見到drink list有個以塔羅牌為主題既特飲, 我地點左 一杯叫審判既飲料 係菠蘿, 薄荷, 青平果 檸檬味造成既沙啤 酸甜清新 正啱食完甘多濃味野既飯後飲品 , 不過偏向凍 所以要等溶甘d先食!
整體黎講價錢唔貴 食物唔錯 環境夠大 可以再去
2016-01-01