呢間野質素非常之差。首先,門口都有好幾位老人家等位,但一張椅都冇。呢間野係用B類營運模式,即是一定不會坐滿,一定有空位,但連幾張椅俾d等位o既老人家坐下都冇。由入門一刻已可見員工對客態度是如何。入到去,就更為大開眼界。見到有d一個人坐一張大圓檯。另外有幾張圓檯亦是吉的。但侍應居然要我們兩位坐落單機旁,角落頭,得半張圓檯的位置。更甚是,椅下有上一手食淨掉落地的骨頭,唔出到聲叫姐姐掃都唔理。桌旁有部空氣清新機,但沒有開。全程亦感覺非常焗促,非常懷疑這是否符合衛生署堂食餐飲處所換氣量及空氣淨化設備指引。然後因旁邊就是落單機,有個表示自己「趕住食飯」的侍應在入機時不繼在我耳邊大聲抱怨「唉!夠鐘啦!趕住食飯呀!」仲將其他客d單擺o係我地食緊野,已經得半張o既圓檯上。由於都已經非常難忍咁差劣的環境和服務,我地食完都馬上去埋單走人。呢度埋單仲要自己去counter埋的。咁但係我地拎住張單一起身,就有個侍應喝住我地「喂,攞單去埋單呀!」佢係咪以為我地食霸王餐?下?咁我地咪揚張單俾佢睇話依家咪去緊埋單囉。另外,侍應亦從來冇check我有冇量體溫同登記資料就俾我入去。我係入去坐低左一陣,先醒起自己未登記就
呢間野質素非常之差。
首先,門口都有好幾位老人家等位,但一張椅都冇。
由入門一刻已可見員工對客態度是如何。
入到去,就更為大開眼界。
見到有d一個人坐一張大圓檯。
另外有幾張圓檯亦是吉的。
仲將其他客d單擺o係我地食緊野,已經得半張o既圓檯上。
佢係咪以為我地食霸王餐?下?
咁我地咪揚張單俾佢睇話依家咪去緊埋單囉。
我係入去坐低左一陣,先醒起自己未登記就自己番出去門口登記。
亦見到一個侍應遞茶之後即刻收拾另一檯的食物,明顯沒有分開執枱專員或確保每次執枱後清潔雙手或更換手套。
嚴重懷疑這食肆已經違反多項防疫規例。
建議大家謹慎考慮是否應光顧。
2021-08-28
30 分鐘 (堂食)