2023-03-07 33 瀏覽
觀塘工業區有唔少質素唔錯嘅台灣食店,以前嘅小伊甸係其中一間,可惜後來突然關門,以為執咗,原來已經重開返,變咗叫伊甸,咁就當然要再嚟幫襯。我見大部份食客都叫 Eden 特盛台式雙餸套餐,無他,$89 有前菜有飯有餸有甜品有嘢飲仲唔使加一,又真係好抵食。我同對面位一人叫一份,都係揀秘製辣肉碎,我食乾拌新竹米粉佢食珍珠白飯。秘製辣肉碎麻辣味重,非常惹味,餸幼身嘅新竹米粉食一流。四個餸我哋揀咗鹽酥雞排,鹽酥豬排,走糟雞中翼同台灣腸,呢個就冇咩太大驚喜,都係正常水準,想講下個酒糟雞中翼,肉質嫩滑,不過略嫌酒味唔夠,濃返少少就更好。同舊店一樣,重點喺飲品度:賞茶出品,信心保證,我叫嘅波霸奶茶茶香奶滑珍珠入味 Q 彈,高質👍。最後嘅甜品紅豆仙草芋圓又有驚喜,跟餐冇諗過咁大碗😯,食完,非常滿足。