2016-02-04 761 瀏覽
閒日下午行完太古城就想搵個地方hea下食下午茶,見到呢度唔洗等即刻入去坐低~呢度個環境非常唔錯,有一部分座位喺舖頭外面同商場連接,感覺好開揚,而舖入面嘅空間亦好寬敞舒適,又有落地大玻璃畀食客望住街景,感覺好寫意,天花板掛住好多植物,加埋木枱同椅,整體感覺清新舒適,而部份廚房呈開放式設計,可以畀大家望到師傅整小籠包~下午茶嘅配搭主要係揀一款前菜小食配一款主食,我就揀左麻醬腐皮同海鮮燴湯麵。麻醬腐皮個味道好醒胃,d醬夠晒多,d菜同腐皮食落都好新鮮,係一個相當唔錯嘅前菜~之後唔知係咪因為漏左單,所以等左成15分鐘都仲未見個麵,要催左兩次先有~個麵非常燙口,食果時真係要好小心同慢慢黎,如果唔係好易"辣"親~其實個麵應該叫做蝦粒燴麵比較適合,因為麵以外最多就係蝦粒,其餘就係粟米、菜同冬菇粒,唔係好知個"海鮮"位喺邊!整體而言,呢度係環境勝過服務同食物~

麻醬腐皮
海鮮燴湯麵
整體而言,呢度係環境勝過服務同食物~

2016-01-28