2021-08-17 75 瀏覽
前幾日同朋友嚟黃埔新開嘅boring食晚餐。環境優雅,播住柔和音樂,員工態度有善。Set dinner B $456 (前菜及餐湯各兩客,主菜四選二) 是日餐湯係番茄忌廉湯番茄味非常濃郁,感覺係用咗新鮮番茄。芝士蒜蓉包 蒜蓉包好脆口,而且甜甜地。黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋雖然細細件,但係呢個蟹肉焗蟹蓋非常有驚喜,黑松露配蘑菇粒加蟹肉好match,又creamy !香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁鱸魚啖啖肉非常嫩滑, 好香脆配上白酒忌廉汁, 不會油膩!估唔到同青提子都幾夾,好好食。脆皮三文魚扒配香茅青檸忌廉汁三文魚都煎得非常香脆,油脂分佈得非常平均,分量都算大件。三文魚配青檸忌廉汁,幫助去油,酸酸地, 係絕配!兩個主餐嘅配菜都有茄子,雞髀菇同翠玉瓜,薯蓉都好好味好有香濃牛油味,裝飾得美侖美奐。

是日餐湯係番茄忌廉湯
番茄味非常濃郁,感覺係用咗新鮮番茄。

芝士蒜蓉包
蒜蓉包好脆口,而且甜甜地。

黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋

香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁