2024-01-23 24 瀏覽
{食盡九龍之韓式 —Surasang 수라상}————————————————位於圓方水區既呢間 #韓國餐廳 ,要行到商場最入就會見到, 跟隨侍應帶位入內,你會驚訝點解呢間餐廳可以咁大🤯 環境分即刻加分👍 佢嘅餐牌亦都有好多唔同嘅選擇,當然酒同cocktail都唔小款啦🤭🔸 韓式炸雞 ( 原味&柚子味) 比起專門食炸雞嘅舖頭,呢間好在佢嘅炸雞份量唔會好大份,可以選擇兩種口味,每款三至四件左右👍, 推薦柚子味👍, 佢另外仲有芝士,蜜糖等一共五種口味供選擇🔸 韓牛大蔥捲以鐵板形式上枱嘅韓牛大蔥卷份量十足, 侍應會現場為你烹調, 油脂豐富嘅韓牛卷住爽脆嘅大蔥,另外仲配咗泡菜炒飯👍🔸 八爪魚帶子釜飯同前2道菜比,呢個嘅份量就比較少, 個人嘅鍾意佢既蓮藕,同埋有好多飯焦😆Overall comment: 圓方大部分餐廳都裝修得好靚, 呢間都唔例外, 就算係二人都可以安排到好大張枱畀你坐,格局頗有情調,感覺幾適合用嚟慶祝特別節日😊
{食盡九龍之韓式 —Surasang 수라상}
————————————————

🔸 韓式炸雞 ( 原味&柚子味)

🔸 韓牛大蔥捲

🔸 八爪魚帶子釜飯