2018-08-04
有日係尖沙咀唔知食乜好,見訂檯app有半價,食評亦相當高分,所以上左去試!成棟都係食肆,競爭激烈!一出lift就係reception,呢度有少少奇怪係無人同我地打過招呼...當我一路搵booking ref,接待員都係做自己野好似我唔存在咁,直至我搵到佢先帶位。先講環境,地方唔係好大但好骨子,黃昏時份有陽光射入黎,個氣氛都好舒適寫意。檯面仲放左一張卡仔,幾有心思,如果同朋友去食,呢張卡仔會係唔錯嘅opener!坐低就睇下menu,雖然有半價,但係食物本身都唔平!Carbonara份量適中,佢標榜in our way製法,其實除左隻溫泉蛋係創新少少之外,睇唔到有乜特別,不過overall味道係ok嘅,意粉亦都彈牙!牛肝菌意大利飯我就唔太啱食,覺得食落口感滑潺潺咁,友人話係因為其中一款菇係咁嘅味道喎,所以好唔好食就見人見志!露筍呢個唔錯,用料新鮮,全部都無渣,加埋蒜片好好味,但份量真係好少Alaska 火焰蛋糕唔係度度有得食所以叫,面係cream,入面係香橙蛋糕,食之前淋上火焰酒,係幾特別,可以一試。略嫌內裡蛋糕太甜,食到好膩!除左招待個下招呼不周外,其餘整頓飯都好好服務同禮貌,加上環境
成棟都係食肆,競爭激烈!
坐低就睇下menu,雖然有半價,但係食物本身都唔平!
Carbonara
牛肝菌意大利飯
露筍
Alaska 火焰蛋糕
除左招待個下招呼不周外,其餘整頓飯都好好服務同禮貌,加上環境同心思,應該係一個唔錯嘅約會餐廳,但食物同性價比方面就只屬一般