中環既瑞士咖啡室我就去過啦,原來荔枝角都有間瑞士咖啡室,裝修風格同中環分店的確一模一樣!今日難得經過,就黎食返餐試試先。餐牌花多眼亂,我地揀左好耐先決定到食乜好。我地一行三人,每人叫左一個餐。時間尚早,十二點前仲可以叫早餐。美式早餐 (香煎豬扒/香煎雞扒,法蘭克福腸,火腿奄列,茄汁焗豆,牛角酥)$42美式早餐可以揀香煎豬扒或者香煎雞扒,配法蘭克福腸,火腿奄列,茄汁焗豆,同牛角酥。包咖啡或茶,轉樽裝鮮奶,朱古力奶,或者凍飲加$3。我哋揀左香煎豬扒。塊豬扒都唔細塊,肉質算嫩口,個皮居然煎到脆一脆,唔錯。如果調味可以冇咁鹹仲正。法蘭克福腸超長,味道正常。奄列嘅火腿好多,蛋皮係薄身嗰啲,上面加左小量茄汁焗豆,甜甜地,連奄列食都幾好。牛角酥超大個。好豐富嘅一份早餐。跟餐加$3轉左樽裝朱古力奶,抵!照燒汁炭燒鰻魚炒滑蛋 $50照燒汁炭燒鰻魚炒滑蛋有成條原條鰻魚,都幾長。質感仲有少少彈牙,鰻魚汁甜甜哋,夠味道。上面加左唔少硬身嘅木魚碎,香就幾香。滑蛋係用少油炒,健康啲但係就冇咁滑。飯面仲有少少梛菜。飯量多,汁都勉強夠餸飯食。包咖啡或茶,轉凍飲加$3。有成條鰻魚黎講,呢個價錢真係唔算貴。瑞士汁雞翼雙蛋

樽裝朱古力奶

跟餐加$3轉左樽裝朱古力奶,抵!
照燒汁炭燒鰻魚炒滑蛋

照燒汁炭燒鰻魚炒滑蛋 $50

照燒汁炭燒鰻魚炒滑蛋

瑞士汁雞翼雙蛋飯

瑞士汁雞翼雙蛋飯 $52

瑞士汁雞翼雙蛋飯

我決定要一試瑞士名物,揀左瑞士汁雞翼雙蛋飯。瑞士汁雞翼雙蛋飯可以配飯或意粉,可選配黑椒汁,燒汁,洋蔥汁,蒜茸汁。上枱見到原來係雞中翼,一碟有四隻,都整得好入味。煎荷包蛋有兩隻,亦都有少少梛菜。我揀左蒜茸汁,都幾好味,汁超多,夠哂餸份量都唔少嘅白飯。包咖啡或茶,轉凍飲加$3。
熱檸水(跟餐),凍阿華田(跟餐加$3)

熱檸水(跟餐),凍阿華田(跟餐加$3)

熱檸水正常。凍阿華田加$3,好大杯,下暖上凍,要搞混先飲。

今次霸到卡位,所以都坐得ok。我覺得瑞士汁雞翼最好味,下次希望試吓瑞士汁雞脾。
2021-06-05