2020-09-25
同瑜珈導師慶祝生日,佢話想食泰國菜,之前我已經bookmark咗泰嘟嘟,forward比佢過吓目,導師回覆好呀就呢間,我馬上openrice book位。約好奧運站等一齊行過去,九龍區唔係好熟嘅我哋,問人先搵到,比預約時間遲咗10分鐘,sorry。坐低馬上睇餐牌,有二、四及六人餐,問吓導師二人餐定散叫,佢話二人餐可以揀三樣都好吸引,咁我哋要咗泰式生海蝦、招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹同豬頸肉啫椰菜苗煲同火龍果芝士沙冰。首先嚟係呢個招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹,好吸睛,麵包外少少脆內軟,沾咖喱汁食好正招牌泰式生海蝦我諗嗰位先生係老闆,見我哋相機食先,就介紹我哋話唔食得辣就食橙色呢杯,食得辣就綠色,如果想挑戰就指天椒蒜片加薄荷葉咁食再飮埋杯汁,我試橙色覺得辣,綠色再辣啲,導師就覺得兩個都接受到不過鍾意橙色嗰杯汁多啲豬頸肉啫椰菜苗煲均衡飲食,食啲菜火龍果芝士沙冰賣相吸引,但係淨係飮到茶味整體嚟講食物好食會encore
招牌泰式生海蝦
豬頸肉啫椰菜苗煲
均衡飲食,食啲菜
火龍果芝士沙冰
賣相吸引,但係淨係飮到茶味
整體嚟講食物好食會encore