2017-05-17 66 瀏覽
深水埗黃金嗰邊就一向出名多美食.. 見到附近都新開左間台灣野食.. 個名又特別.. 就去試下先.. 店內座位都不多.. 大約20個位左右.. 都等左一陣先有位.. 兩個人當然諗都唔諗就叫有三款小食加野飲套餐喇.. 都幾經濟架.. 百幾蚊就可以任揀不同價位嘅小食.. 由於我地太少見咁嘅價位嘅小食.. 所以叫左成7款小食.. 幾吸引.. 哈哈.. 落單5分鐘度就已經上左大部分小食.. 好有效率.. 雖然賣相普通但勝在價錢抵食.. 夠平民.. 最吸引係牙簽雞同白玉豆腐.. 牙簽雞外脆內軟一啖一口多滋味.. 而白玉豆腐就葱花花生碎加酸菜粒所調成的汁落在豆腐好好味.. 酸酸甜甜好開胃.. 豆腐又夠滑.. 不錯的前菜小食.. 不得不提清甜車厘茄凍上好鮮甜加埋醋同蒜粒就似家鄉小食.. 食到停唔到口.. 本身車厘茄已經好有益..另外重慶抄手汁小辣不算油膩.. 而且抄手餡不算太大葱味.. 痴心小麵個名就改得特別.. 睇圖誤以為豆豆係粟米.. 當然一到見到係豆豆唔開心左下.. 但勝在肉碎撈麵夠好味搭夠.. 啲汁份量剛好不會太咸恰到好處.. 朋友的鮮椒涼麵的確好勾魂.. 雖然辣辣地係我地最愛.. 但味道真的

小食控

另外重慶抄手汁小辣不算油膩.. 而且抄手餡不算太大葱味..

清甜車厘茄
重慶抄手

朋友的鮮椒涼麵的確好勾魂.. 雖然辣辣地係我地最愛.. 但味道真的太特別.. 未必人人都接受到.. 不過想試試這種勾魂感覺可以一試..

痴心小麵
勾魂鮮椒涼麵

二人套餐小貼士: 當然先叫埋三個想食最貴嘅小食跟餐.. 之後先單點較平價小食係最化算架..

2017-05-10
10 分鐘 (堂食)
小食控
清甜車厘茄