2021-06-21 35 瀏覽
香港以運動為主題嘅餐廳唔多,今次嚟到油麻地一間以英超球會阿仙奴做主題嘅西餐廳,之前喺佢旺角嘅分店食過都覺得幾值得介紹!一出𨋢口已經見到好多唔同球迷特色擺設,例如一眾名宿嘅簽名球衣、紀念品,同埋仿製英超獎杯。店入面仲以地毯草模擬球場感覺,加上好光猛嘅射燈,令人有種置身博物館嘅感覺。💚 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)呢道足足20個字嘅main course聽落都已經夠晒啅頭,嚟過幾次都有嗌,都幾推薦!吉列豬柳入面嘅芝士真係好流心(仲要係低卡,罪惡感大減!),而且黑毛豬無普通豬肉嘅羶味,唔鐘意食豬嘅都可以試下。💚 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝($238)美國牛扒肉味都幾濃,襯鵝肝幾時都咁夾!不過比原先叫嘅5成熟就有少少過熟,如果生啲會更理想。而配菜方面都幾特別,幾欣賞佢以紫薯蓉代替一般薯條。💚 甜品除咗沙律、餐湯同飲品之外,叫套餐仲可以有優惠價 6折加甜品,叫咗一個芝士蛋糕同梳乎厘班戟。芝士蛋糕略嫌唔夠芝士味,不過勝在夠凍!反而梳乎厘班戟就真係幾抵食,不過當然就無出面打卡店果種嘅蛋白打得咁厚身,但性價比已經超晒班!整體嚟講食物比想像中出色,作為主題餐廳好

💚 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)

💚 甜品

整體嚟講食物比想像中出色,作為主題餐廳好多時都係賣主題而忽略咗食物質素,以呢個價錢嚟講其實性價比都算幾高!

味道: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌗